1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
  • Last Modified: E premte 15 Prill 2016.

O djalosh! (3)

odjalosh

 

►Mos xhelozo asnjërin për ndonjë mirësi që ia ka dhuruar Allahu, mirëpo bindu dhe kërko prej Allahut të të furnizojë ty dhe prindërit e tu me atë që dëshiron.

►Mos u bëj vetjak dhe mos mendo se ti je më i mirë se shokët e tu për shkak se prindi yt është pasanik e që ka pozitë apo për shkak të familjes, ngase më i miri tek Allahu është më i devotshmi.

►Mos u bëj mendjemadh, ngase në Xhenet nuk do të hyjë ai që ka në zemrën e tij kibër (mendjemadhësi)sa grimca e atomit, mirëpo bëhu modest, ngase ai që është modest është më afër Allahut dhe njerëzve.

 

Vazhdon...
Përktheu dhe pështati: Ebu Bekr Ruli