1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
  • Last Modified: E premte 15 Prill 2016.

O djalosh! (2)

odjalosh

 

►Bëhu i sinqertë në fjalimin tënd dhe rri larg gënjeshtrës: ta duash të drejtën dhe të flasësh drejt.

►Mos e përgojo asnjërin nga shokët e tu apo dikë tjetër, sepse përgojimi është mëkat i madh. (Përgojim është të përmedësh atë që e urrejnë ata.)

►Mos bart fjalë (nemime) për të futur urrejtje ndërmjet njerëzve.

►Mos u bëj dyfytyrësh: të flasësh me dikë ndryshe, kurse me tjetrin ndryshe. Shprehe mendimin tënd e mos u frikëso.

 

Vazhdon...
Përktheu dhe pështati: Ebu Bekr Ruli