1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
  • Last Modified: E premte 15 Prill 2016.

O djalosh! (1)

odjalosh

►Dije se koha është gjëja më e shtrenjtë që posedon njeriu, ngase jeta e tij është vetëm disa ditë, orë, minuta e sekonda, andaj kujdesu për kohën dhe mos e humb atë.

►Mbushe kohën e lirë me atë që ka dobi dhe që ka fryte: me dituri të dobishme, me adhurim, me ndonjë udhëtim të dobishëm, mësimin e ndonjë shkronje apo diçka që prodhon.

►Zgjidhi lojërat që të bëjnë dobi, qoftë në trupin apo në mendjen tënde.

►Merru me sporte të dobishme, si: vrapimi, noti apo vetëmbrojtja.

►Mos rri natën vonë, se ajo ta humb kohën dhe ta dobëson trupin, por mundohu që të flesh herët dhe të zgjohesh herët.

 

Vazhdon...
Përktheu dhe pështati : Ebu Bekr Ruli