1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
  • Last Modified: E premte 15 Prill 2016.

100 dobi për agjërueset - Itikafi

itikafi

 

Itikafi

1.      Femrës i lejohet të qëndrojë në ndonjë nga shtëpitë e Allahut (xhami) për të kryer itikafin[1].

2.      Kryerja e itikafit nuk duhet të jetë pengesë për përkujdesjen ndaj shtëpisë.

3.      Kujdesi ndaj familjes (për burrin, fëmijët) është obligim dhe duhet t’i jepet përparësi kundrejt itikafit.

4.      Nuk i lejohet femrës me menstruacione të qëndrojë në xhami, pa marrë parasysh cilat janë arsyet për një gjë të tillë.

5.      Qëndrimi i agjërueses në xhami për të mësuar ndonjë punë të mirë është një nga veprat shumë të mira.[1] Izolimi në xhami për ta adhuruar sa më shumë Allahun. Kryesisht bëhet në dhjetë netët e fundit të muajit ramazan.