1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
  • Last Modified: E premte 15 Prill 2016.

Dobitë e lëmoshës

 

1. Melekët (engjëjt) luten që të të shtohet pasuria.

2. Ajo është fitore kundër shejtanëve (djajve).

3. Ajo e shuan hidhërimin e Allahut të Lartmadhëruar.

4. Ajo është ilaç dhe shërim për çdo sëmundje.

5. Ajo e mbron nderin dhe vlerën tënde.

6. Ajo ta mundëson që të kesh përfundim të mirë para vdekjes.

7. Lëmosha është mbulesa dhe vepra e cila të mbron nga zjarri i Xhehenemit.

8. Ajo do të të bëjë hije në Ditën e Kijametit.

9. Ajo ta shton pasurinë dhe e begaton atë.

10. Ajo ta zbut zemrën nga ashpërsia.

11. Lëmosha e shuan të nxehtin dhe dënimin e varrit.

12. Ajo t`i shuan mëkatet tua dhe t`i shlyen gabimet.

13. E largon fatkeqësinë nga dorëdhënësi dhe pjesëtarët e familjes së tij.