1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
  • Last Modified: E premte 15 Prill 2016.

A i ke ditur këto gjëra për suren EL-KADR

el-kader

A i ke ditur këto gjëra për suren EL-KADR

Surja : EL-KADR  ( Caktimi )

Renditja :  Surja e 97

Zbritja : Mekase

Numri i ajeteve : Sipas Mekasve   6 ajete dhe sipas Shamit  5  ajete

Kjo është surja e 25 e cila ka zbritur pas sures Abese

Nata e kadrit  do të thotë nata e caktimit në këtë natë,Allahu i Madhëruar ka filluar t’i shpallë kur’anin Muhamedit salallahu alejhi ue selem .Ajo është nga netet teke të 10 ditëshit të fundit të muajit Ramazan ,gjatë saj engjëjt zbresin me të gjitha vendimet hynore  për çfar do  të ndodh në Tokë brenda një viti.