1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
  • Last Modified: E premte 15 Prill 2016.

KUR’ANI ËSHTË PRANVERA E ZEMRËS TIME

Një mësuese e artit figurativ thotë: Një ditë u kërkova nxënësve të një klase fillore të vizatojnë një pejzash pranveror.

Një vajzë kishte vizatuar një mus’haf ndërsa unë u habita nga vizatimi i saj dhe i thashë:

A nuk kupton ti, të thashë bëj pejzash pranveror dhe jo mus’hafin!

Ndërsa përgjigjja e saj e sinqertë ishte si një shuplakë në fytyrën time, duke më thënë:

Kur’ani është pranvera e zemrës sime. Kështu më mësoi nëna ime.

I Lartësuar qoftë Allahu! Çfarë edukate! Çfarë nëne, e cila e përsosi edukimin!