1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
  • Last Modified: E premte 15 Prill 2016.

Dy kategori femrash...

Vëlla i nderuar! Kur të dalësh nga shtëpia jote do t’i takosh dy kategori femrash:

1. Të goditur me virusin e gruas së ministrit (të kohës së Jusufit, alejhis-selam) që shfaq stolitë e saj dhe e parfumosur sikur të thotë:

“Jam e gatshme për ty.” Me këtë kategori merr shembull Jusufin, alejhis-selam, largoje shikimin dhe thuaj: “Allahu më ruajt!”

2. Gratë e ndershme që ecin me turp, u detyruan të dalin për shkak të rrethanave të jetës. Nëse e sheh në ndonjë pozicion jo të favorshëm,

si duke qëndruar në këmbë në autobus etj, merr shembull Musain, alejhis-selam, ofroi ndihmën, çohu dhe lëshoja vendin asaj të ulet.

Më pas priti mirësitë. Ndershmëria e Jusufit, alejhis-selam, ishte shkak që të bëhet sundues pasi ishte skllav, ndërsa mirësia dhe

shpirtmadhësia e Musait, alejhis-selam, i siguroi atij bashkëshorte, punë dhe vendbanim pasi ishte njeriu më i varfër në sipërfaqen e tokës.

A ka shpërblim tjetër për të mirën, veç të mirës?!

Përktheu: Almedin Ejupi